Система за управление на съдържанието

WordPress e ситема за управление на съдържание – content management system – CMS. Софтуер, приложение което се явява интерфейс между публикуващия, базата с данни и посетителя на уеб сайта.
Знаем, че имаме постове и страници, как да ги организираме и как да им добавяме медиа – снимки, видеа и други.
Тези действия са част от управлението на съдържанието.
Ние чрез тях управляваме съдържание. И истиснската сила на WordPress е точно в това – възможността да управляваме съдържанието по един лесен, достъпен и удобен начин.
Един от най-очевидните примери е когато добавим изображение към някой пост и то става негов запис а в същото време можем да го извикваме и от друг пост, страница, галерия по всяко време.
Без да има нужда да  качваме отново същото изображение.
Управление на съдържанието.

Също така можем да добавяме категории и тагове към всеки пост по всяко време и да реорганизираме съдържанието както искаме  – отново управляваме съдържанието.

Как да направим сайт с WordPress

В този урок ще разглеждаме точно как можем да създаваме уеб сайтове с помощта на система като WordPress.

Причината поради която бихме искали да ползваме система за управление на съдържанието като WordPress за разлика от това да изграждаме статични HTML страници за всяко едно парче от нашето съдържание е точна и ясна: в такава система можем да създаваме, редактираме, свързваме и изтриваме всяка една единица съдържание по всяко време без да трябва да мислим как това ще се отрази на друга част от съдържанието или като цяло на уеб сайта ни.
Самата система “знае” какво да прави и държи всичко организирано в правилния ред.

Добавяйки нов пост в WordPress системата ще го постави най-отгоре на “архивната” страница.
Променяме датата на публикуване и WordPress ще реорганизира ввсичи публикаци за да се показват в новозададената подредба.
Задаваме дата за публикуване на поста и WordPress ще публикува точно в определеното от нас време в бъдещето.